Oogstnieuws

Een groot deel van de winteroogst is niet tijdig op geraakt en hebben we uit de grond moeten lichten of kapot moeten frezen, zo jammer van het werk.. Maar bij het rooien van de aardperen hebben we ontdekt hoe de scheuten een delicatesse zijn! Kweek...

Het is nog wachten op wortel- en knolgewassen maar de eerste blaadjes voor slaatjes zijn al te oogst: raapsteel, mosterdblad, jonge spinazie, snijsla en ruccola, en radijsjes!...

De eerste meewerkdag: dokter van campen zag dat het goed was.....

De storm heeft lelijk huis gehouden. Wat is het plan? Belangrijke brief aan de deelnemers van onze Community Supported Agriculture....

De mooiste en meest typerende foto's van het zonovergoten jaar 2018. En een applaus voor alle gezinnen die dit waarmaakten!...

Een rode kool is wat groot voor veel mensen, gebruik het teveel voor een slaatje. Karen levert ons een top-recept! ...

Schorseneer, nonkel van aardpeer en broertje van paardebloem, laat zich niet zomaar oogsten! Een dosis doorzettingsvermogen en een paar tips kunnen van pas komen. ...

Aardpeer is een soort zonnebloem uit Noord-Amerika, die in de grond vorstbestendige knolletjes vormt. De indianen van de streek waar nu Quebec is, verbouwden het en doordat de Fransen gek waren op deze vondst, overleefden de knolletjes het aardpeer-volk. De fransosen noemden het topinambour. De...

Ja, het deed pijn als jullie in mijn wang knepen, en dus nee, het was geen droom...

Spinazie snijden we nu nog niet tot onderaan, we plukken enkel de grootste bladeren van elke plant. Zo benutten we het potentieel van de plant maximaal! Pas op t eind van t seizoen snijden we hem volledig.....

Een oerhollandse wintergroente, een hype in New York, en hier ietswat vroeg geplant en dus vollop te oogst. Tijd voor n oogst-foto-manual....

In de overvloed van oogst dreigen de broccolischeutjes ongeplukt te blijven, daarom hier een combinatie met paksoi, voor in de wok. Smakelijk!...

September: de nazomer, de start van de tweede helft van het oogstjaar, het overzien van de wintervoorraden, alle bedden vol, de arbeidspiek voorbij...

CSA is een engagement dat je in principe voor een jaar aangaat. De komende maand oktober is een uitzondering, dan is er de mogelijkheid om 1 maand te ervaren hoe het voelt en smaakt! Meer info hier....