Dit was 2023...
4399
post-template-default,single,single-post,postid-4399,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Dit was 2023

Dit was 2023

2023… Warm en nat. N late opstart maar met alle hens, waaronder onze nieuwe aanwinst Joke Heylen, aan machine kregen we 7000 plantjes op 3 dagen in de grond. Dan het zaaien, tomaten ea planten, frambozenstekken steken, aardappel, ui, sjalot, alles op n paar weken tijd 🙂 Aardappel en prei ging ook met de machine de grond in, heerlijk rugonbelastend. Bedankt Rene.. Bedankt Benny…Bedankt Martine. Lang leve Joke! Wat een kracht. Wat een karakter. En dezelfde muzieksmaak. De bluetooth speaker. Als de mens niet naar het feestje kan maakt de mens het feestje wel ten velde. Girlpower. Omg. Met Benny natuurlijk. En bedankt alle leden, op alle meewerkdagen, tussen de buien door. Klassen vol kinderen schoten te hulp. Een hele week lang 25! Dat was even zweten op een andere manier dan gewoonlijk maar de wortelgewassen stonden proper en de pompoen stak erin! :-).  Even was het toen droog & heet (en was er genoeg broccoli), in juni-juli en maar tegen half juli toch regelmatig weer regen om het onkruid aan de gang te houden. En Bloemen! Zelden schoffelweer… En dus het groeiend onkruid aankijken.. en dan n man minder, jaarlijks verlof met het gezin maar geen zin om te vertrekken. Het was een hard weerzien met het veld, de winterprei leek haast onredbaar. Maar bloemen! Onkruid hoger dan gewas. op de knieen met volk zelfs uit Luik alles uittrekken. Verder alles toppie, de ziekte in de tomaten onder controle. En bloemen! Wortels dikten als nooit tevoren. En basilicum, basilicum. En mooie bloemkolen… 🙂 Net op tijd werd het dan toch droog genoeg om met de aanaarder de stroken tussen de preilijnen om te keren (aanaarden). Nog 1 keer de 16 lijnen wieden en blij terugkijken dat het gezwoeg toch zin had gehad. En bloemen! Rugje hield het vol. Zelfs de tango werd in de zomeravonden nog beoefend, stof en zweet afspoelen, nagels schrobben, naaldhakjes aan en duimen dat iemand dansen wil. Bedankt plantmachine en bemanning, om me terug een sociaal zomerleven te geven. Much appreciated. De oortjes waren ook n gamechanger. Frans bijleren ging door de liedjes in het oor tijdens het werk snel de groei van onkruid..

Herfst in de zomer, dan zomer in de herfst: een heerlijke maand september! Bewaargroentenoogst. Physalis plukken. Pompoenen- en patatjesoogst als de loonwerker na de werkloze natte weken het werk had bijgebeend. n beetje chaos toch… Maar n goeie oogst. Biostandaardhoeveelheden per oppervlakte. De neiging van de belg om de grootste patatten er uit te vissen bleek zelfs in CSA LvD onbedwingbaar 😉

En dan echt herfst, druilerig, natter dan ooit. Bataat oogsten. Abdo&rug versterkende oefeningen, stretchen met ons Joke, voormalig ballerina. Het lichaam is onze belangrijkste machine. 44 en nog mooi in form. Jawel. Want de midlifecrisis ligt op de loer. Maar bloemen nog steeds! En smaken! Tomaten! Dikke penen! basilicum! boontjes! courgetten! mooie bloemkolen! en verder the usual. Alleen … 🙁 de frambozen sloegen niet aan. Te laat de grond in, eerst te nat, dan te warm/heet/droog (druppeldarm ten spijt). Wat vond u van physalis?
Het werd rustiger.. Maar nat nat nat nat nat. In december hadden de bruingeblakerde boeren er zelfs genoeg van.  Terug rugpijn 🙁 lang leve de ziekenkas ook voor zelfstandigen..  Nieuwe frambozenstaken zetten 🙂 De rugdokter die komt helpen, en niet alleen maar met 2 bevriende mede-oogsters!. Jezes, CSA, het is mooi. Het is nodig. Het is hoop. Het is leuk.
BEDANKT en CHEERS, op 2024. Meer van dat. Het 7de jaar Duwijck. Wow. Wat zal het nu weer worden?
En met u? Wat wordt dat? Een blik achteruit, een blik vooruit, de aarde kwam voorbij hetzelfde punt op de ronde. Goeie voornemens, da’s toch mooi. De mijne: naast kinderen en veld (2005-2022), en zelfontwikkeling (2023) in 2024 ook een beetje tijd voor vertraging en herprogrammering..Ik wens mezelf en ook jullie de kracht om ze uit te voeren en verder natuurlijk.. Een goeie oogst!

 

HIERONDER HET VERHAAL IN BEELD, KLIK OP DE EERSTE FOTO en dan OP HET PIJLTJE RECHTS voor n diavoorstelling met n woordje uitleg

4 jan 2024

Wil je je aandeel in de oogst vanaf april? Er is in 2024 nog plaats voor extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt, heden enkel individueel op 1.5m afstand. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.