Een heel jaar groenten van lokale teelt, kan dat wel? Dat de oogst aan seizoensgroenten in lente en zomer prachtig is dat staat buiten kijf. De meeste mensen maken zich zorgen om de wintermaanden. Echter, de bewaargroenten van de herfst houden het aanbod gevarieerd tot diep in de winter. Intussen is er nog oogst van vorstharde soorten uit de vollegrond én vorstgevoelige teelten uit de tunnels.
De maanden februari & maart zijn het minst gevarieerd. In de lente, zomer en herfst ga je echter met ‘n extra grote en gevarieerde mand naar huis, hetgeen de sobere maanden ruim compenseert. De sobere maanden maken de lente en zomer extra leuk, omdat dat eerste jonge lentegroen zo welgekomen is dan. Hoe meer het seizoen vordert, hoe meer de soorten de rij vervoegen, die meer tijd, zonneuren of meer warmte vragen. Elke nieuwe teelt schept vreugde omdat je het hebt zien groeien en ernaar hebt uitgekeken, of het nu de worteltjes, prei, koolrabi, boontjes, tomaten, pompoenen, spruiten of pastinaken zijn…