hoe wintergroen oogsten
3535
post-template-default,single,single-post,postid-3535,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

wintergroen: hoe oogsten

wintergroen: hoe oogsten

veldsla-postelein-spinazie: dit zijn de teelten (vooral 1ste 2) die blijven doorgroeien in de kortste dagen. Ze helpen ons met fris groen vol vitamine C door de winter.
Het oogsten is voor elke teelt verschillend en dat maakt het wat verwarrend.
Na het bekijken van de foto-manuel vergeet u het nooit meer.

postelein: hergroeit! Tijdens het seizoen snijden we hem op ca 3cm boven de grond, zodat hij nog kan hergroeien en we hem later nog een keer kunnen snijden.
(Op het einde van het seizoen, als hij dreigt in bloei te gaan, einde winter, mag hij volledig afgedraaid worden. De boerin geeft dat aan in de mail.)

spinazie: blijft ook nieuwe blaadjes maken! Tijdens het seizoen plukken we enkel de grootste blaadjes. (de buitenste dus, zoals bij warmoes)!
In december-januari stoppen we met plukken want dan staat de groei echt stil.
(Op het einde van het seizoen, als hij dreigt in bloei te gaan, einde winter, mag hij volledig onderaan afgesneden worden. De boerin geeft dat aan in de mail.)

veldsla: laten we niet hergroeien! Deze snijden we dus onderaan, in het steeltje, vlakbij of zelfs in de grond, helemaal weg. Het plantje is te klein om gedeeltelijk te snijden en een stoppeltje van te laten. Als we dat doen gaat er gewoon heel veel van dit al minuscule plantje, verloren. Zonde van al het plantwerk, veldsla is een arbeidsintensieve teelt.

SUCCES en SMAKELIJK !

Wil je je aandeel in de oogst? Voor dit oogstjaar zijn we volzet. Vraag via mail een rondleiding aan of  schrijf je al meteen in voor het nieuwe seizoen (oogst vanaf 1 april) via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.