ZAPPHO
2614
single,single-post,postid-2614,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

ZAPPHO

ZAPPHO

Nieuwigheidje dit jaar… Is het een pompoen? Is het een ronde courgette? Nee, het is een zappho! Productie zoals bij courgette, hardere schil als pompoen. Oogst hem als hij nog glanst, bij 8-12cm. Snij het hoedje eraf, zodat je hem kan uithollen, koken, en opvullen om verder te garen in de oven. Je kan de zappho helemaal met schil en al opeten, als je hem jong geoogst hebt, net als bij patisson (zie later)… Het vruchtvlees dat je eruit sneed, kan je samen met ui, look, rijst/pasta, pijnboompitten, krenten, tomaat, kruidenkaas of gehakt… garen. Vruchtvlees en schil schijnen te smaken naar jonge erwtjes! spannend

Zin om mee deel uit te maken van deze CSA? Mail info@landvanduwijck.be om kennis te maken ter plaatse of schrijf nu al in. tot gauw?

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.