Kijk mee naar de oogst in oktober op pluktuin Land Van Duwijck.
360
post-template-default,single,single-post,postid-360,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Een warme woensdag in oktober op pluktuin Land Van Duwijck

Een warme woensdag in oktober op pluktuin Land Van Duwijck

Het resultaat van het gezwoeg in de zomer: de herfstoogst! Als begin september het licht van fel naar helder wit gaat, de dagen beginnen korten en de gewassen stillaan tot volle wasdom gaan dan weet je: het ergst gezwoeg is voorbij. Het is dan al klussend en krabbend wachten op het resultaat en alleen hier en daar nog wat bij planten, vooral in de tunnels, voor oogst in november/december. Je gaat elke week piepen en twijfelt: heeft de koolvlieg niet te fel huisgehouden in de bloemkool? Heeft de droogte de pompoenen geen parten gespeeld? En dan komt al die opgehoopte zonne-energie tot uiting: vanuit het terugtrekkende gebladerte zie je alle pompoenen opdoemen, de broccoliplanten maken bloem (broccoli), de koolrabi’s knol, de laatst gezaaide boontjes maken miniscule peultjes, de spruitjes dikken, de kolen kroppen, de pastinaken en knolselders dikken. Het is altijd weer spannend kantje boordje in de zomer en altijd weer verwonderlijk succesvol in de herfst. En de frambozen: die blijven maar geven..

Wil je je aandeel in de oogst? Volgend jaar is er plaats voor 40 extra gezinnen! Schrijf je in december in voor het volgend landbouwjaar, met oogst vanaf april. Kom nu al eens kijken, je kan nu zien wat de herfst en winter brengt in een pluktuin. Wie komt krijgt een proefmand mee. Vul het contactformulier in met een woordje uitleg en Birgit doet de rest..

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.