kruidenperk: inspiratie
890
post-template-default,single,single-post,postid-890,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

kruidenperk met stapelmuurtje

kruidenperk met stapelmuurtje

Hoe zit dat met die baksteen in uw maag?

Zaterdag willen we de start maken van een kruidenperk / insektenhotel vooraan op het veld. Hadijco komt ons voorzien van een basis  aanstoepklinkers ea bouwresten/bouwafval. Neem gerust ook een overschot dakpannen, jeneverkruik, stenen bloempot, … mee, hoe meer spleten en kieren, hoe leuker voor insekten en spinnetjes! Nadien komt er meer minerale grond in, zodat de provencaalse kruiden zich ook kunnen thuisvoelen op Land van Duwijck.

Om voldoende kruiden te hebben voor 100 gezinnen komt het over de gehele lengte van het veld, maar met onderbrekingen hier en daar zodat het geen blokkade wordt. Dit maar op om te zeggen: veel helpende handen welkom!
We bekijken zaterdag wat we al wel kunnen doen en wat we nog uitstellen om te doen op een zonnige dag.

Hieronder alvast wat inspiratie

En hier een link naar ‘springzaad.nl’ : een foto-album van kinderen die een muurtje bouwen !

Wil je je aandeel in de oogst? Naar paril toe is er nog plaats voor 20 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.