het-kan-niet-op: de maand mei
1259
post-template-default,single,single-post,postid-1259,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Het kan niet op!

Het kan niet op!

Het veld geeft en geeft. Mei bracht 3 droge weken na een late vollegrond-start en dus dreigde een gat tussen de oogst uit de tunnels (venkels van 500r! koolrabi! sla! spitskool!) en de oogst uit de vollegrond (nul!).. Ik zeg: Hugo, laten we de beregening buiten ineen steken, dan gaat het vast en zeker regenen, kwestie van de wet van Murphy in je voordeel toe te passen. En ja, Frank Deboosere redde zijn slechte reputatie na de droogte van 2017 met keurig voorspelde regenbuien. Intussen in de tunnels, kijk: daar waren de eerste peultjes, worteltjes, bloemkool en komkommers al te oogst! Buiten duiken door het groeikrachtige weer van de laatste week overal groene vlaggen op. De aardbeien waren in de tunnel weer fenomenaal lekker én vroeg (vanaf 5 mei: 250gr/VE) en door het zomerswarme vochtige weer hangt de vollegrond ook al vol sappig natuurlijk snoep. De kinderen van school de Zeppelin in Mortsel kwamen een handje toesteken  en ook de Steinerschool van Antwerpen stuurde voor 2 weken een koppeltje stadskinderen naar Lier op landbouwkamp. Aardbeien, komkommers, douchen in open lucht… Dag lente, de zomer is begonnen!

Wil je je aandeel in de oogst? Er is nog plaats voor 5 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.