Pompoenen en Patatten op de Groote OogstDag
1694
post-template-default,single,single-post,postid-1694,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

De Grote OogstDag

De Grote OogstDag

1 sept 7.30u. De eerste ochtendnevels openen deze dag die verder een prachtige nazomerdag zal blijken te worden. Ter voorbereiding van De Groote Oogstdag moeten de aardappels gerooid. Jack leende ons zijn rooierke uit. Maar eerst moet de mat van akkerwinde en het aardappelloof eraf. Jules komt al eens kijken, in zijn nopjes. Hij ziet graag volk vroeg uit de veren aan het werk. Na 3 uur is alles proper en kan Jules de knollen eruit rammelen. Voila, klaar om te rapen.

2sept. De Groote OogstDag op Land van Duwijck. De familie Klepkens is al ter plaatse. Zij kunnen de pompoenen al loskappen van de plant. Iets voor de tienerzonen. 3 iets Ouderen Van Dagen komen toe, zij binden de frambozenstaken voor zomer 2019 op.  Hopla, daar zijn J&J, zij kunnen aan de raap, met ook Jo, Hanne, Jerom en aanhang, Mats en Mama Ruth. Wauw, wat een opkomst op deze stralende dag. In NO-TIME is het werk klaar voor telling en schatting. 700kg aardappel, bovenop de reeds geoogste, dus kleine ton, op 300m², da’s een vrij zwak resultaat, zonder twijfel wegens de droogte, want behalve de droogte is de teelt vlekkenloos verlopen. Pompoenen worden getrieerd en geteld, en geschat op 1300kg! Da’s dan weer op 500m² naar de 2.5kg/m², een heel normale opbrengst.
AARDAPPELS aan 4kg/VE DRINGEND OP TE HALEN, nog op het perceel, mooi in bakken. Afwegen aan t toilet en teveel achterlaten. Mengeling nemen, niet alleen grote eruit halen, zodat ook de laatste nog aantrekkelijk zijn.
POMPOEN, 8kg/VE is verdeeld in Small (ca. 1kg), Medium (ca. 1.5kg), en Large (ca. 2.5 kg) en de grote pompoenen leveren nog maat XL (4kg) en XXL (8kg). Alles ligt aan de kant van het pompoenenperceel. Tijd tot 10sept. Neem eerst degene zonder markering. Heb je 2 van 1.5kg nodig, neem dan n grotere in zijn klasse samen met n kleinere in zijn klasse. Pompoenen zonder steel eerst consumeren. SMAKELIJK!

Zin om mee deel uit te maken van deze CSA? Kom op 16 SEPTEMBER naar de OPENVELDDAG. Om 14u en 15u is er rondleiding en om 18u potluckbuffet, ook voor nieuw geïnteresseerden, of vrienden en familie. Kijk in ‘oogstnieuws’ naar artikel met inschrijflinks.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.