Juni 2018
1398
post-template-default,single,single-post,postid-1398,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

dit was juni 2018

dit was juni 2018

Juni… begon met regen na een bijna 100% droge maand mei, maar al gauw konden de springlers voor de eerste keer dienst doen: het effect van 1 week regen was al snel uitgewerkt. De zomerse temperaturen van mei zetten zich voort: de aardbeien rijpten allemaal tegelijk en tegen dat de piek voorbij was waren daar al de eerste rijpe frambozen. Een week later piekte zomerframboos Tulameen en moest er volk gezocht worden om leeg te plukken en in te potten. De tropische toestand deed plagen ontstaan van rupsen (stekelbessen) en keverlarven (aardappel).
Bij de groenten was juni ook een maand van overvloed: de courgetjes en komkommers waren al van 1 juni te oogst en later volgden de eerste donkere kerstomaatjes, spitskolen, broccoli.. Door de droogte laten de boontjes dan weer langer op zich wachten.. Het grondwater zakte intussen naar -4m en watertekort dreigt..
Terwijl ik dit schrijf zijn de eerste bramen er, pas verwacht in augustus! Op het herfstperceel staan de robuuste mannen: de winterkolen, pompoenplanten en mais doorboren de grond in de diepte en blijven groeien als kool. Bij de gezaaide pastinaak en witloof komen de zaailingen na veel wieden en schoffelen stillaan tussen het onkruid te voorschijn. Ze groeien traag … maar zeker, het leven kruipt waar het niet gaan kan.. Als het nu maar eens wilde regenen…

Wil je je aandeel in de oogst? Er is nog plaats voor 5 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.