Broccoli en broccolischeutjes overvloed
1940
post-template-default,single,single-post,postid-1940,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

broccoli overvloed!

broccoli overvloed!

Wie herinnnert zich nog de 3 droge en moeilijke maanden nu we de vruchten plukken van het groeikrachtige weer dat we sinds half augustus genieten en maar niet wil ophouden? Ik wel maar soit,  nu dreigen sommige vruchten zelfs verloren te gaan in die overvloed van oogst. Zo is er een vers bed broccoli te oogst, is de eerste lading herfstbloemkolen in volle climax, komt de tweede lading al te oogst en intussen geven ook de oudere broccoliplanten nog vollop scheutjes die open dreigen te komen indien niet snel geoogst!

Om het oogsten van de scheutjes te stimuleren, bovenop de andere overvloedige oogst, komt er een blauwe vlag in, naast de groene in de nieuwe partij broccoli, en samen met een voorbeeld van verwerking van scheutjes hier ook wat welverdiende aandacht voor paksoi, een heerlijk frisse chinese wokgroente, waarvan je alle bovengrondse onderdelen verorbert, waarvan de stelen naar frisjonge raapjes smaken, die dan ook tot dezelfde familie behoort en de bladeren boordevol bladgroen dus ijzer en magnesium zitten.

Zin om mee deel uit te maken van deze CSA? Kom naar één van de INFOMOMENTEN in nov, dec, jan of feb. Zie homepage.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.