bio-nieuws
1242
post-template-default,single,single-post,postid-1242,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

bio in de lift, en bio onder de loupe

bio in de lift, en bio onder de loupe

Land van Duwijck teelt al vanaf de start volgens de biologische productiemethode (zie veelgestelde vragen) maar dit wordt sinds vandaag ook officieel gecontroleerd.. Duurde een beetje langer door enkele administratieve en boekhoudkundige vragen die eerst moesten worden uitgeklaard tussen investeerder en exploitant.
Enfin, voor wie meer wil weten de meest interessante links uit de nieuwsbrief van Bioforum, de koepel.

Het rapport dat de bio productie én consumptie monitort is uit: bio zit anno 2017 nog steeds op alle fronten in de lift, in Belgie, als in heel Europa. België telt 80 000ha bio, waarvan een schamele 10% in Vlaanderen.. Daar ga jij mee verandering in brengen! Wat ook verrast is dat het bio-areaal ook veel bos en groenbemester bevat. Biolandbouw geeft meer plaats aan bodemvruchtbaarheid, natuur en biodiversiteit, omdat ze haar productie hierop steunt ipv op chemicaliën! lees meer

Bio onder de loupe dan. Dat je aanzienlijk meer pesticiden (residuën) binnenkrijgt via consumptie van gangbaar fruit en groenten dan bij bio lees je hier .
En dat terwijl we het vooral doen uit zorg voor onze leefomgeving, toch? Die profiteert mee, uiteraard.

nog een leuk item dat niets met bio te maken heeft: vraag voor de wetenschap

Wil je je aandeel in de oogst? Er is nog plaats voor 5 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.