bio-eitjes van oude rassen op Land van Duwijck
1142
post-template-default,single,single-post,postid-1142,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Eitjes van oude Belgische raskippen op Land van Duwijck

Eitjes van oude Belgische raskippen op Land van Duwijck

Onze eigen kippen zijn er nog niet maar binnenkort is het mogelijk om eitjes van Maarten Vercruysse mee te nemen bij het oogsten. ‘Het Neerhof van Gullinkambi’ (een haan met kracht voor verandering uit de Noorse mythologie) kweekt in Emblem met veel passie Belgisch Levend Erfgoed Rassen en vermarkt hun eitjes als neveninkomst. De eieren schijnen groot (60 a 65gr) en erg lekker te zijn. Ze scharrelen 70% van hun voedsel zelf bijeen en worden bijgevoerd met biologisch geteeld graan. Het bedrijfje is echter wel te kleinschalig voor n biolabel (meerkost voor certificering te hoog)

Land van Duwijck koopt de eerste 50 eitjes om jullie te laten proeven.
Op woensdag 2 mei kan wie geïnteresseerd is een eitje (of 2) meenemen om te proeven.

Beslis je nadien dat je graag in de mogelijkheid wil zijn wel eens wat eitjes mee te nemen? Stuur dan een mailtje met een gemiddeld aantal per week. Ik neem je dan op in een aparte mailinglijst en bereken onze gemiddelde wekelijkse behoefte. Je stort dan per 50 eieren op voorhand 15  euro en krijgt dan een eierkaart die op het Land bewaard wordt. Neem je eieren mee dan stempel je af. Zorg dat je genoeg stort zodat je even voortkan. Wens je 12 eieren per maand stort dan voor 50 eieren zodat je een tijdje voort kan, liefst een half jaar (of per maand maar dan met een domicilering). Zo verminder je het administratieve werk.

Naargelang de administratieve last zal de prijs verhoogd of verlaagd worden. Maarten vraagt 0.26 euro/ei.

Hoe de boer vergoed wordt in de lange keten, dus als u eieren koopt in de supermarkt, lees je bv op pluimveeweb.

Wil je je aandeel in de oogst? Naar april toe is er nog plaats voor 5 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.