Berner Rose, de eerste tomatenplant van 2020
3130
post-template-default,single,single-post,postid-3130,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Berner Rose

Berner Rose

De eerste 50 tomatenplanten gaan noodgedwongen de grond in, want er zit al een bloemknop op. Zelfopgekweekt nota bene. Birgit apetrots. Ik voeg een foto bij van het prille begin. Februari, in de keuken.
Het gaat hard nu, na 6 weken regen, nu al 6 weken stra-lend weer:
1ste lading radijzen op, spinazie bijna op, sla half op, venkel, koolrabi, 1ste peultjes en aardbeien te oogst, peterselie prachtige bossen, vollop ruccola en al 2 partijen plantgoed in de grond. We zijn er vroeg bij dit jaar!
We combineren het werk met de kinderen in huis, dat lukt, dankzij de vele helpende handen van mensen die de 4 muren even ontliepen, om te oogsten en soms een handje toe te steken in het kristalheldere licht. Ook de kinderen kwamen hun steentje bijdragen met volle goesting -de mijne erop nagelaten-.Zo konden we het goeie weer vollop benutten. BEDANKT ALLEMAAL namens Berner Rose, de vroege tomaat. De vruchten kunnen jullie begin juli plukken.

Wil je je aandeel in de oogst vanaf april? Er is nog plaats voor extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt, heden enkel individueel op 1.5m afstand.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.