Bedrijvigheid op het land

Bedrijvigheid op het land

Is het jullie opgevallen dat het ronkt van de bedrijvigheid in de velden? Op de zwaardere gronden* is 1 week zonder regen nodig om de grond voldoende droog te hebben om hem te bewerken zonder de structuur kapot te rijden die voor het wortelen van de planten zo belangrijk is. Dit jaar bleef die droge week heel lang uit, en dan is iedereen die leeft van wat de natuur geeft, erg onrustig. Bij ons is een bevriend klein tractortje komen ploegen om nu alles snel proper en startklaar te hebben. Vrijdag volgt nog een fijnere bewerking en dan ligt alles klaar !

Door het lange wachten moet nu alles tegelijk in de grond, voor de volgende regenperiode: zaad (worteltjes, wortelpeterselie, schorseneer, pastinaak), pootgoed (aardappelen, sjalot, look en nog wat ajuin) en plantgoed (sla, ruccola, pijpajuin, venkel, koolrabi, paksoi & broccoli, bietjes, warmoes & spinazie)

Ook om verder aan het kruidenperk te werken moest het drogen, omdat ik de grond los wilde frezen om de eerste laag stenen van het muurtje makkelijk vlak te kunnen leggen. Dus dat werkje ligt er ook nog (ik werkte al wel voort, maar voor 1 mens lijkt het eindeloos). Stenen stapelen. De grond erin scheppen gebeurt nadien met een schepkraantje.

Voelt u hem komen? Inderdaad: werkdag voor wie zo op de valreep nog wil en kan: nu zaterdag!
Wat? Er is voor elk wat wils..
Wanneer? Ik ben er de hele dag vanaf 7u dus kom eender wanneer.
Beloning: Ik zorg voor ijs en frambozen als ik die bij iemand in de vriezer mag komen steken die dan voor ijsjeskraam wil spelen! Misschien bij Maddy?
(Ik moet dringend een koelkastje met vriezertje aanschaffen voor op ’t veld…: wie doet zijn oude toevallig weg? Anders kringloopwinkel)

Ik verwacht niemand en ben blij met elk uurtje hulp… lekker bruinen en werken aan je conditie, toch?

Mark wordt niet verwacht, die heeft al genoeg gedaan. Daarover later meer

*op zandgronden zijn ze al 2 weken bezig… grrr