Dit was april op pluktuin Land Van Duwijck.
1151
post-template-default,single,single-post,postid-1151,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

April ! blijft verbazen

April ! blijft verbazen

April, de maand van de nieuwe gezinnen, de eerste, vooral frisgroen glanzende, oogst, van de spectaculaire groei in de tunnels, het leven dat ploft uit het kaal hout van het kleinfruit 🙂 , en de spectaculaire groei van de graspollen in de vollegrond tijdens het wachten op een droge week die nodig is voor de grondbewerking 🙁 . Op 20 april was het eindelijk zover: (ondiep) ploegen, rotoreggen en (ondiep): de eerste bedden liggen zaaiklaar. De tractor van de loonwerker was vrijdagavond het veld nog niet af en er moest al begonnen worden met poten van het pootgoed en zaaien om alles rond te krijgen zodat op maandag en dinsdag met Joost en Nele (voorstage Landwijzer, bio-landbouwopleiding) geplant kon worden. Bedankt Jules (frezen), Joke, Hugo en kleine Robin (poten) voor de hulp op zaterdag! Het eerste plantwerk in de vollegrond was amper achter de rug of het plantgoed voor de vruchtgewassen in de tunnels kwam al toe.  Spinazie en paksoi mag massaal geoogst worden om plaats te ruimen en dat wordt dan ook gedaan! Het was een spannende én prachtige maand met de elementen en de planten in de hoofdrol en mensen in glansrijke bijrollen..

Wil je je aandeel in de oogst? Volgend jaar is er plaats voor 40 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.