werkdag juni geslaagd
1339
single,single-post,postid-1339,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

werken met een vakantiegevoel

als god in...

werken met een vakantiegevoel

4u: ik kan niet slapen (ik heb muizenissen over een bruine wants die alle frambozen verpest) en stuur n mail ivm werkdag: ‘ ik vertrek al, we werken in de vm met de mensen die toezegden te komen’
6.30u: telefoontje van J: dus je bent al wakker? Zal ik alvast komen helpen van 8u tot 10u?
Wauw! Gezellig. Ik ga nog even stokbroden kopen, nog vroeg dus weinig wachtrij. Dan wieden we samen de pas ontkiemde witloofjes verder die ik zaterdag begon. Om 10u zijn we klaar met 3 bedden.
Daar staat een hele nieuwe delegatie te springen om te beginnen. Na ja, vooral de kleinste staat te popelen, wat een schat van een kind.
We verdelen ons over de worteltjes (wieden), schors op gronddoek naast de kruiden opvoeren, nog n bakje sla steken, en -bah!- kleine coloradokeverlarfjes platknijpen die gaatjes eten in het aardappelloof. Onze jongste wipt van het ene groepje naar het andere en ziet voor t eerst een MEIkever!
De worteltjes staan al proper en dus gaan dit duo alvast fourageren voor de lunch. Om 12.30u is iedereen klaar met zn klus en zn oogst, klinkt het ‘KOMEN ETEN’! en schuiven we aan onder de eikeboom: ciabatta, allerlei soorten kazen die van overal uit de koelkast kwamen, een vers slaatje met n lekker vinaigrettje, cakejes, en een smoothie van de 2017-frambozen, samen met 2018-aardbei en n rijpe banaan. A volonté.

Het was heerlijk tafelen met een fijn gezelschap, de afwezigen hadden ongelijk!

Wil je je aandeel in de oogst? Er is nog plaats voor 2 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.