1 maart, start vollegrond 2018
905
post-template-default,single,single-post,postid-905,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

compost opvoeren bij -4°C en noorderwind die zingt als een zangzaag

compost opvoeren bij -4°C en noorderwind die zingt als een zangzaag

Almaar driester wordt, het is vandaag -4°C overdag en een felle noordoostenwind giert over het veld. Toch is het een feestelijk moment want net zo’n weer laat toe 200 paarden* over de bedden te sturen en 20m³ compost te verspreiden :-). Na 4 dagen zware nachtvorst blijft elk wormengangetje wat het is onder het gewicht van 15ton tractor+inhoud, het is magisch.
De compost is dan weer  voor de grond wat goud is voor de economie. Binnenkort wordt het leven in de grond wakker en kan het aan de slag om die 20m³ plantaardig materiaal af te breken (schimmels) en uit de moleculen bacteriën op te bouwen, die dan weer als voedsel dienen voor ..a en b enz. Het is dan half april, mei en onze jonge gewasjes gaan met de voeding lopen die tussen de mazen van het net glipt. Denk jij ook al aan de lente?

Intussen zitten we terug warm thuis met 15 bakken kurkdroog steenhard bevrozen blokjes met slap plantgoed in de keuken.. Alles komt goed!

I said: hey! my life is ok!
Stef Kamil Karlens

Wil je je aandeel in de oogst? Naar paril toe is er nog plaats voor 20 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.