hoe schorseneren oogsten, schoonmaken en bereiden?
3409
post-template-default,single,single-post,postid-3409,single-format-standard,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

schorseneer: hoe oogsten

schorseneer: hoe oogsten

Schorseneer… armenmensenasperges… Voor velen geen onbekende meer, maar ai! zo lastig om te oogsten. De pennen gaan heel erg de diepte in en als je niet oplet knakken ze af en blijft de helft van de teelt onder de grond steken. Jammer is dat.
Hoe krijg je ‘m er wel zo goed mogelijk uit?
1 aan één kant eerst een ‘voortje’ schuppen, dwz zoiets als een loopgraaf
2 de lange smalle spade aan de andere kant dichtbij de schorseneer steken en recht naar beneden en zo ver mogelijk duwen met je voet
3 nu voorzichtig omkiepen, als je te veel weerstand ondervindt eerst nog wat uitgraven, om te  vermijden dat je spade breekt.
4 de schorseneer die je uit de grond hebt gewrikt eruit trekken, grond wat afduwen

Hoe schoonmaken en bereiden? u leest het HIER

SUCCES en SMAKELIJK !

Wil je je aandeel in de oogst? Er is nog plaats voor 2 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.