op uw gezondheid: nieuwsjaarsdrink op het nieuwe landbouwjaar
972
single,single-post,postid-972,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Op uw gezondheid en dat van 4 jonge bedrijfjes

de serre

Op uw gezondheid en dat van 4 jonge bedrijfjes

Een speciale dag: de oogstboeren van Land van Duwijck kwamen van hun erf! Ze gingen in op de uitnodiging van foodtruckbedrijfje Kasserol (die samen met papa Verbeeck zorgden voor een startkapitaal voor Land van Duwijck), om in hun keuken en lunchzaak op de site PAKT in Berchem, een glaasje Limburg-Italiaans vocht tot zich te nemen, van de keuken gebruik te maken om bietjes in zoet zuur te maken ter conservering van de smaak. Ze kregen ook de kans om de daktuin ‘het DAK van ’t PAKT’ op te gaan, op poten gezet door cvba Vollegrond, aan dewelke Land van Duwijck ook enige teelten levert om tegemoet te komen aan de vraag van vele horecabedrijfjes en -ven in Antwerpen die willen werken met lokaal geteelde seizoensgroenten. Tussendoor werden we verwend met hapjes en drankjes verzorgd door de mannen van Terre di Merino, uit Puglia, deze keer met 2×2 broers! Geheel tegen het idee van seizoensgroenten lieten ze ons proeven van kerstomaatjes die in Italië nu al smaken zoals ze dat bij ons pas in juli gaan doen..   :-/ mmmm :-) Maar wij gaven hen het goede voorbeeld door lokale bietjes te bewaren zonder dat er diepvries aan te pas komt, in afwachting van onze zomerse kerstomaatjes.

Oef, een hele mond vol (woorden én hapjes)

4 jonge bedrijfjes van jonge mensen die allen in elkaar haken dus. De foto’s zorgen voor enige verduidelijking.

Een geslaagde uitstap, omdat we eens zo blij zijn om op de boerenbuiten over gelijkvloerse vollegrondse open ruimte te beschikken! Maar het moet gezegd: leven in een kluitje in de stad is de toekomst bij het schaarser worden van hulpbronnen, en dan is het hebben van zo’n prachtige site met kippen en karpers op een dak een hele zaligheid. Licht! Lucht! Ruimte! voor de helden van de stad!
De groenten voeren wij boeren voorlopig wel aan vanuit de omstreken voorlopig, maar wat als ALLE daken (dakranden) benut zouden worden met groenten en kippen? En wat zou gebeuren met al die kippen als het hard waait? Waaien er dan kippen door de lucht? Vele vragen voor boer Karl… die zijn rustige zelve bleef. Hij kan zich nog wel verplaatsen in de vragen van gezond boerenverstand, hij bewerkt ook nog een grond op ‘den buiten’.

Kasserol heeft op Pakt zijn werkkeuken voor de foodtrucks, maar houdt daarnaast ook op woe, do en vrijdag een lunchbar open, van 12 tot 15u.
Het dak kan je niet zomaar op… Hiervoor moet je afspreken met de Vollegrond.
De bioproducten van Terre di Merino (versgeperste olijfolie van de familie in Puglia!) kan je bestellen voor levering op het veld. Op 8 april laten ze in ons eigen biotoop nog eens proeven.

http://www.kasserol.be
http://www.devollegrond.be
http://www.terredimerino.com

bedankt cvba Vollegrond (Karl, Bram, Adje), bvba Kasserol (Benoit, Vincent, Maarten), Terre di Merino (Valentino en Vicente) en jullie allen van Land van Duwijck

Wil je je aandeel in de oogst? Naar paril toe is er nog plaats voor 10 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.