30 mei nieuw! bosui (jonge ui)
NIEUW! jonge ajuintjes, lekker in slaatje, aardappelslaatje (nog geen nieuwe patatjes :-/ ), omelet, tartaarsausje, …
je eet zowel het bolleke onderaan fijngesneden, als een sjalotje, als het loof, zoals pijpajuin (lenteui)
Waar?
achter het kleinfruit, onder de bogen met insektengaas
hoe?
op 3/4e van het bedoppervlak zijn ze op 5cm ipv op 10cm gepoot, met de bedoeling ze in de zomer (het IS zomer) uitdunnen tot op 10cm en de weggehaalde als jonge verse ui te gebruiken. Na deze zomeroogst blijft de ui op 10cm staan, om af te rijpen tot bewaaruien …
Je verwijdert het buitenste velletje(=blaadje).
We noemen het bosui, omdat ze gebusseld kunnen worden, doordat het loof jong en nog groen is.
HAAST je want ze maken bloemknop (door dicht opeen te staan en droogte) ! dus nu perfect, maar niet te lang wachten.
A volonte te oogsten.
SMAKELIJK
Wil je je aandeel in de oogst? Er is nog plaats voor 5 extra gezinnen! Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.