spinazie, hoe oogsten?
2011
post-template-default,single,single-post,postid-2011,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

hoe spinazie oogsten?

hoe spinazie oogsten?

Spinazie is familie van warmoes en maakt in het midden nieuwe bladeren aan die verder uitgroeien. Spinazie om te stoven wordt wat verder uit elkaar geplant en het blad wordt geoogst als het een dubbele hand groot is, het is dan donkergroen en erg sappig. Er kan al eens een gaatje van een slak inzitten maar dat is eigenlijk een bewijs van kwaliteit want slakken zijn echte gastronomen, ze kiezen de zoetste blaadjes uit om gaatjes in te schrapen.
Indien spinazie in het voorjaar in het stadium gaat komen dat hij gaat omhoog schieten, de voorbode van bloemvorming, dan wordt hij volledig afgesneden.

Echter, in het begin van het najaars-spinazie-seizoen, is het veel interessanter om enkel de allergrootste en sappigste bladeren af te plukken. Je hebt dan ook heel snel een mooie hoeveelheid bij elkaar. De jonge bladeren middenin gaan de week nadien volgroeid zijn, het is veel interessanter om deze te laten uitgroeien tot ze op maat zijn. Een juiste oogststrategie kan een verschil van 100% maken in uiteindelijke opbrengst van een teelt.

De foto’s spreken voor zich!

SUCCES en SMAKELIJK!

Zin om mee deel uit te maken van deze CSA? Kom naar één van de INFOMOMENTEN in nov, dec, jan of feb. Zie homepage.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.