OOGSTdag 2019 II
2917
post-template-default,single,single-post,postid-2917,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Grote Oogst-dag 2019 II

Grote Oogst-dag 2019 II

Oogst binnenhalen streelt altijd de boerenziel en omdat we het samen doen in CSA voelen we ons allemaal een beetje boer op zo’n dag. Het weer was net zo stralend koud maar blauw als vorig jaar bij de witloof-rooi maar terwijl we toen maar met zn 3’en waren konden nu bovenop de 450 witloofpennen nog 500 knolselders  en 100 rode kolen bij rooien. Het kiepkarretje dat ik mocht lenen van mijn gouden boerenbuurman hield, aangedreven door de 50 paarden in mn moter, het tempo erin. Bij de knolselders troffen 2 bevriende koppels elkaar en de vijfde, de vermeende onbekende bleek de broer van dat kleuterjochie uit Hove die ooit zwoor om met haar te zullen trouwen  en vica versa en zo werden oude bloedbanden weer aangehaald. Frieda, zelfvoorzienend sinds Friedaheugenis, is ervaringsdeskundige in het snijden van het loof van de witloofpennen en wijdde haar toegewijde collega in. Ronny kwam als ware hij Sneeuwwitje de vrolijke bergen-verzettende-dwergen voorzien van de verplichte vitamientjes en had deze keer bioafbreekbare bordjes en lepels mee, de schat. Hij leek zelfs een beetje beduust toen bleek dat alle dwergen aan hun riem een mok hadden hangen. Heb je toch ooit bekers en kommen nodig, bij de ava zijn ze bio-afbreekbaar.

Na de middag peuterden we nog met zn 8’en 3 kwart bed winterpeentjes uit de grond. De 4 tonnen die we tot aan de nok gevuld in de grond staken mochten niet baten, ik zal nog 4 tonnen moeten bijhalen en dan heb ik zelfs nog 1 bed winterpeentjes in de grond zitten. Qua wintervoorraad zit dan snor (dat compenseert voor de dunne pastinaakjes). Kindjes om de boel te entertainen met hun eindeloze fantasie mochten ook niet ontbreken en konden ook dienen om het kiepbakje nog eens te vullen toen het werk erop zat, maar nog wat de arbeidsvreugde over was.
Deze winter geen abonnement op de kinesist vereist en iedereen kan genieten van het comfort knollen & bollen, pennen & peentjes van de berg te kunnen graaien de komende maand. Een kleine stap voor de mensheid maar een grote voor CSA land van Duwijck. We zijn de koning te rijk en de Vorst te slim af!

Succes bij het forceren van de pennen in de kelder en bedankt alweer voor deze heerlijke dag CS,
vanwege ‘A’

Zin om mee deel uit te maken van deze CSA? Mail info@landvanduwijck.be om kennis te maken ter plaatse of schrijf nu al in. tot gauw?

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.