do's and don'ts van prei kuisen
1690
post-template-default,single,single-post,postid-1690,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Alarm: halve preipanten op de compost!

Alarm: halve preipanten op de compost!

Liefjes, doe me dit dit jaar niet aan. Ik tref weer halve preiplanten aan bij het plantenafval, van iemand die enkel de onderste 10 cm wil eten. Ziehier een foto van hetgeen ik bij het afval vond. Nadien een foto van hoe je de bladeren van de prei afsnijdt zodat je ook van de bovenste helft van de plant het preiwit met beetje groen aan, kan benutten. Ik vermoed dat het de echtgenotes zijn met weinig kookervaring, die van moeder de vrouw het veld ingestuurd worden om te oogsten? Spreek me tegen als ik fout ben. Zoniet: Vrouw, zet je man nadien ook in de keuken aan het werk en leer m prei kuisen. Bij deze.

Wil je je aandeel in de oogst? Er is nog plaats voor 2 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.