BONEN EN ERWTJES
2660
single,single-post,postid-2660,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

bonen en erwtjes

en plukken maar

bonen en erwtjes

Het is niet meer van deze tijd, we zijn het wat verleerd, onze ouders haalden het alleen uit de diepvries, het plukken duurt zo lang… Maar verse plantaardige eiwitten plukken uit eigen hof om weer een dagje te minderen met vlees, dat kan je toch niet laten liggen? Misschien is het NU de moment om het eens te doen, want er hangt wat voor het grijpen!
Tuinbonen staan op dezelfde bedden als waar u erwtjes en peultjes langs het net aan palen ziet klimmen. Het zijn stevige planten met dikke peulen. De peulen die nog rechtop staan zijn nog niet voldoende gevuld. Gaan ze naar beneden hangen dan zijn ze klaar voor de pluk, u trekt de peul naar beneden om ze te doen knakken. U plukt 1kg voor 300gr bonen, want aan tafel gaat u doppen: de bonen uit de peul halen.
Vlak er naast, langs de draad dan, klimmen peulen en erwtjes omhoog. Vooraan de bedden, aan de kant van het hooiland zijn het peultjes, achteraan, tegen het maisveld zijn het erwtjes. De peulen hangen al een tijdje in bossen maar nu hangen ook de erwtenplanten vol oogst!…Op 3min plukt u 500gr. Ze kunnen samen met de tuinbonen gestoomd, kort gekookt of gestoofd worden.
SUCCES EN LAAT HET SMAKEN!
De foto’s helpen je hopelijk al wat op weg… Lukt het niet? Ik help je met veel plezier!

SUCCES

Kijk op https://www.dewassendemaan.be/groentewijzer voor receptjes..
bv een ‘supersimpele frittata’ waarin u ook de overvloedig aanwezige broccoli, erwtjes, look en aardappel uit de pluktuin in kwijt kan:
https://www.dewassendemaan.be/recepten/supersimpele-frittata

Zin om mee deel uit te maken van deze CSA? Mail info@landvanduwijck.be om kennis te maken ter plaatse of schrijf nu al in. tot gauw?

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.