augurken! om in te maken!
2702
post-template-default,single,single-post,postid-2702,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

augurken te oogst!

augurken te oogst!

Hoe meer gezinnen, hoe meer mogelijkheid voor kleine, minder populaire teelten. Augurk is één van die nieuwe teelten…
Ik had vanuit mn ooghoek al bloemetjes gezien maar vandaag zag ik dat er dieper in de plant al vruchtjes zijn, en geen kleintjes! Augurkjes kan je zo eten, maar ze hebben niet zoveel smaak als komkommers.. Ze lenen zich wel heel goed om smaken op te nemen, dus wie thuis vakantie neemt, en wat tijd heeft, kan zich eens verliezen in een leuk experimentje! Neem gerust een flinke zak mee als je gaat inmaken!

waar? achter het kleinfruit, op een zwarte doek (waar ook meloenplantjes groeien, check de vruchtjes, zo mooi!)
welke? groene én gele!

INMAKEN / OPLEGGEN
Ga je voor lange bewaring, omdat je ze in een mooie pot onder de kerstboom wil leggen, dan moet je de potten afkoken enzo.. Ga je voor consumptie over een maand of wat of om mee te nemen naar de camping, dan steekt het niet zo nauw…
Hoe pak je het aan? Het world-wide-web staat vol info, dus google maar wat, het is te gek het allemaal nog eens te kopiëren hier.

Zin om mee deel uit te maken van deze CSA? Mail info@landvanduwijck.be om kennis te maken ter plaatse of schrijf nu al in. tot gauw?

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.