winterprik op zelfoogsttuin
776
single,single-post,postid-776,single-format-standard,,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

au! winterprikje!

bty

au! winterprikje!

Wie dacht dat het al lente was is gefopt natuurlijk, want de winter gaat deze week beginnen! Omdat ze beweren dat de grond duchtig bevrozen gaat geraken heb ik weer wat geoogst voor jullie (in plaats van te snoeien en verder te kalken tedomme), maar let op: het ligt verstopt onder een dik pak doeken: pastinaak, knolselder en prei. Graag terugleggen, vooral op het eind van de dag om te beschermen tegen de wind uit Rusland.

Naar ’t schijnt zijn de spruitjes zoeter na de vries, … suikers die vrijkomen om de vriestemperatuur te verlagen, zoiets. En voor de grond is de vries ook welgekomen: zo breken binnenin de kluiten. De witloof daarentegen gaat even terug in zijn pen kruipen denk ik.

In de zwarte tonnen zitten vers geoogste bietjes.

Goede moed! Daarna wordt het steevast lente!

Wil je je aandeel in de oogst? Volgend jaar is er plaats voor 40 extra gezinnen!  Vul het contactformulier als je graag een woordje uitleg op het veld krijgt.Of schrijf je al meteen in via de website. Meer info vind je onder de rubriek ‘veelgestelde vragen’.

Zin in een proefmand? Neem contact met ons op en kom zeker eens langs.